Web010 testdomein

meten is weten...

web010.com test, keurt en plaatst hier webtools

Er is veel te krijgen in het Open Source domein op het gebied van webapplicaties, maar is dat allemaal even goed? Web010 test hier diverse tools uit. Voornamelijk CMS, maar ook andere zaken.

Wordt momenteel getest

Content Management zonder database

Content Management met database

Wordpress

PHP scripts

Getest

Content Management zonder database

  • Automad Automad is een mooi en vooral snel CMS. Helaas werkt het alleen als je het installeert in de root van de website. In dit geval dus helaas al meteen einde test. :-(
  • Batflat Een heel mooi alternatief voor Wordpress als je op zoek bent naar een snelle manier om een website op te zetten, zonder dat je alle toeters en bellen van WP nodig hebt. Een kwestie van de bestanden kopiĆ«ren naar de betreffende map en gaan met die banaan. Het enige waar ik tegenopliep was dat Batflat zich vlekkeloos liet installeren, maar in de root van een webserver problemen heeft met de URL's. Met weinig zin om uit te zoeken waar het aan lag, heb ik alles naar een submap gekopieerd en toen werkten de URL's wel.
  • Bludit Bludit is een simpel CMS dat een mooi alternatief biedt voor Wordpress of Joomla als je snel iets simpels wilt opzetten. De basismogelijkheden van een CMS zijn aanwezig en zullen dus voldoende zijn, maar wil je meer mogelijkheden dan mist Bludit het net allemaal. Zo zijn er plugins die er bijvoorbeeld voor zorgen dat je opties in een zijmenu kunt plaatsen, maar de volgorde van die opties worden bepaald door het CMS zelf. Of in bepaalde templates komt de tekst tegen een links uitgelijnde foto aan en Bludit zelf biedt geen mogelijkheid om dat te verhelpen. Dus, voor kleine klussen geschikt, voor het uitgebreidere werk niet.

In ontwikkeling

  • Nieuwsbriefmaker Web010 is bezig net het opzetten van een online tool om nieuwsbrieven te maken. Nog in experimentele fase. Gebruiken op eigen risico.
  • Websitemaker Web010 is bezig net het opzetten van een online tool om websites te maken. Nog in experimentele fase. Gebruiken op eigen risico.
  • Web010.info/docs Document management.
Terug naar web010.com

Deze website is nu eens niet gemaakt in Wordpress, maar in Grav. Uiteraard niet alleen als webinterface, maar ook met het doel om het te testen en hier binnenkort verslag van te doen op deze website. (Met ingang van versie 1.6.6 vereist Grav PHP7.1.3)

De website wordt onderhouden door: Marcel Smit